Go Back

Gemakkelijke Bagels

Vijf ingredienten mixen en je krijgt lekkerste bagels. Klaar in een handomdraai.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes
Course Ontbijt
Cuisine Amerikaans
Servings 4 bagels

Equipment

  • 1 oven

Ingredients
  

  • 140 gram meel
  • extra meel voor over het werkblad
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 0,5 theelepel zout
  • 140 gram Griekse yoghurt
  • 1 ei
  • topping naar keuze b.v. sesamzaadjes

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Mix de meel, bakpoeder en zout samen in een kom. Voeg vervolgens de Griekse yoghurt toe. mix het geheel. Kneed het nu tot een deeg. Je bent klaar met kneden als er niks meer aan je handen blijft plakken.
  • Bedek een platte oppervlakte met een laagje meel. Hierop kneed je de deeg nog eens goed en maak je er een bal van. Verdeel de bal in vier gelijke delen.
  • Van deze delen maak je de bagels. Dit doe je door er eerst een balletje van te maken, hier je vinger in te steken en het voorzichtig langs je vinger te laten draaien. Er vormt zich zo een bagel. Gebruik je vingers om er vervolgens een mooie gladde bagel van te maken. Herhaal dit bij alle vier de delen. Gebruik een beetje extra meel als dit het proces makkelijker maakt.
  • Kluts het ei in een klein bakje en gebruik een kwastje om de bagels te voorzien van een laagje ei. Bespreng ze vervolgens met je favoriete bagel topping. Dit kan zijn; sesamzaad, zonnebloem- en/of pompoenpitjes, Everything Bagel Seasoning, etc.
  • Bak de bagels voor 25 minuten in de oven op 180 graden. Laat ze even afkoelen en beleg ze vervolgens met wat jij maar lekker vindt op een bagel!
  • Eet smakelijk!
Keyword Bagels, vegetarisch