Go Back
chocoladetaart

no-bake chocoladetaart

Een lactose- en geraffineerde suiker vrije taart die je zonder oven kan maken.
Prep Time 1 hour 30 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes
Course taart
Servings 8 taartpunten

Equipment

  • 1 foodprocessor of blender
  • 1 taartvorm van 24cm Ø
  • bakpapier

Ingredients
  

  • 200 gram ongezouten pinda's
  • 220 gram dadels zonder pit
  • 20 gram cacoapoeder
  • 1 mespunt zout
  • 150 gram pindakaas
  • 5 eetlepels agavesiroop
  • 200 ml havermelk
  • 50 gram kokosolie
  • 100 gram pure chocolade
  • handje pinda's voor de versiering

Instructions
 

  • Bedek de taartvorm met het bakpapier.
  • Dan ga je met de bodem van de taart aan de slag. Dit doe je door de pinda's, dadels, cacoapoeder en mespunt zout zo'n 4 a 5 minuten in de blender te mixen tot het een korrelig geheel is. dit doe je in de taartvorm en druk je met je vingers plat tot de hele bodem bedekt is. Zorg er ook voor dat de randen bedekt zijn met de dadel-pinda-mix. Maak de rand zo'n 2,5 centimeter hoog. Plaats de taartvorm met pinda-dadel-bodem in de koelkast voor zo'n 15 minuten.
  • Ondertussen maak je de pindakaas-laag. Mix de pindakaas, agavesiroop, kokosolie en (LET OP) maar 75 ml. van de havermelk in de blender tot een glad beslag. Verspreid dit beslag over de panda-dadel-bodem en zet het weer 15 minuten in de koelkast.
  • Als laatste maak je de chocolade laag. Dit doe je door de chocolade au bain-marie te smelten. Zet een pan met water op het vuur en breng tot het kookpunt. Zet de warmtebron uit en plaats op de pan met gekookt water en vuurvaste kom. Laat in deze kom de chocolade smelten en voeg hierbij de overige 125 ml. havermelk toe. Meng de gesmolten chocolade goed met de havermelk en giet dit over de pindakaas-laag heen. Laat dit zo'n vijf minuten stollen en versier dan de taart met de overige pinda's.
  • Zet de taart voor nog minstens 30 minuten in de koelkast. Je kan de taart zelfs de avond van te voren maken zodat die in de nacht kan rusten in de koelkast. Wel zo makkelijk.
  • Eet smakelijk!
Keyword chocolade, no bake