Kook de zoete aardappel en linzen: Breng een pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de zoete aardappelblokjes en de rode linzen toe. Kook op middelhoog vuur gedurende 15-20 minuten, tot zowel de zoete aardappel als de linzen zacht zijn. Giet af en laat een beetje afkoelen.
Fruit de kruiden: Verhit de olijfolie of kokosolie in een kleine pan op laag vuur. Voeg de knoflook, gember, kerriepoeder, komijn en chilivlokken toe. Fruit 1-2 minuten, tot de kruiden beginnen te geuren. Haal van het vuur.
Blend de dip: Doe de gekookte zoete aardappel, linzen, kokosmelk, het kruidenmengsel, limoensap, zout en peper in een keukenmachine of blender. Mix tot een gladde en romige textuur. Als de dip te dik is, voeg dan een scheutje water of extra kokosmelk toe.
Serveer en garneer: Schep de dip in een serveerschaal. Garneer met geroosterde kokosvlokken, verse koriander, een snufje chilivlokken of paprikapoeder, en een scheutje olijfolie voor een luxe uitstraling.