• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • ♥ Klik hier voor een overzicht van de evenementen van 2025 ♥
  • Secondary Navigation Social Media Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Slowing Down

Slowing Down

Alles over slow living en rustiger aandoen

  • Home
  • Ceremonies
    • Casual Connecten
  • Over mij
    • Contact
  • Recepten
  • Reizen
    • Wandelingen
  • Blog

Suikervrij bananenbrood

24.02.23 | Myrthe | No Comments

Ik vind bananenbrood heerlijk! Zodra mijn bananen overrijp worden, pel ik ze en vries ze in voor als ik bananenijs of bananenbrood wil maken. Niet dat dit vaak voorkomt, want bananen gaan er snel doorheen hier in huis. Maar weggooien doe ik ze niet. Je kan in de winkel tegenwoordig een kant-en-klare mix kopen waar je alleen nog maar eieren en bananen doorheen moet mixen maar deze zit vol met suiker. Ook andere recepten die ik online vind wordt vaak suiker gebruikt. Omdat ik graag wat minder suiker binnen wil krijgen, ben ik gaan experimenteren met het beslag en zie hier; Een recept voor suikervrij bananenbrood. Mijn dochter van drie vond ‘m heerlijk. En als kinderen van die leeftijd iets lekker vinden dat gezond is, dan weet je dat je experiment goedgekeurd is.

gebruik van silicone cakevorm

Je kan voor dit recept een cakeblik gebruiken maar ook een silicone vorm zoals deze. Het fijne aan de silicone vorm is dat het makkelijk eruit te krijgen is als het brood eenmaal afgekoeld is en dat het niet ingevet hoeft te worden. De silicone vorm heeft een antiaanbaklaag van zichzelf. Wees wel voorzichtig met het schoonmaken van de silicone vorm. Een schuursponsje kan de antiaanbaklaag beschadigen. Dus gebruik de zachte kant van het sponsje of een afwasborstel bij het schoonmaken. Of in de vaatwasser natuurlijk. Daar kan een silicone vorm prima tegen. Het kan namelijk tegen temperaturen tot 230 graden Celsius.

Recept: suikervrij bananenbrood

Hierbij dan het recept. het is trouwens ook lekker om nog walnoten of amandelen door het beslag te doen. Of kleine stukjes (pure) chocolade, of frambozen. Variëren is bij deze erg makkelijk dus vooral lekker uitproberen. Omdat het een redelijk eenvoudig recept is (gooi alles bij elkaar en mixen maar) is het ideaal om met kinderen mee aan de slag te gaan. Zo leren ze op een speelse manier wat koken en gezond eten is. Win-win! Alvast eet smakelijk!

suikervrij bananenbrood

Een gezonde variant van bananenbrood zonder suikers maar alsnog heerlijk.
Print Recipe Pin Recipe
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 1 hour hr
Servings: 12 plakken
Course: Tussendoortje
Cuisine: Amerikaans
Calories: 120
Ingredients Equipment Method

Ingredients
  

  • 200 gram volkorenmeel
  • snuf zout
  • 7 gram bakpoeder
  • 0,5 eetlepel kaneel
  • 3 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • 60 gram suikervrije appelmoes
  • 100 gram dadels

Equipment

  • 1 keukenmachine
  • 1 silicone cakevorm
  • oven

Method
 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Ontpit de dadels en snij ze door de helft. Snijd de bananen in drie a vier stukken.
  3. Voeg alle droge ingredienten samen in de keukenmachine en meng deze.
  4. Voeg vervolgens de eieren, bananen, dadels en appemoes eraan toe. Meg het geheel tot een smeuïg beslag.
  5. Giet het beslag in een cakevorm. (Als je een silicone cakevorm gebruikt hoeft deze niet ingevet te worden. Bij andere cakevormen raad ik het wel aan om het in te vetten of bakpapier te plaatsen in de cakevorm alvorens je het beslag erin giet)
  6. Plaats de cakevorm met beslag voor 45 minuten in in de oven op 180 graden.
  7. Laat het brood daarna buiten de oven nog afkoelen. Snijd een paar plakken af en besmeer het met pindakaas of zelfgemaakte jam. Eet smakelijk!
← Vorige
Recensie: 101 essays that will change the way you think – Brianna Wiest
Volgende →
Beste podcasts voor persoonlijke ontwikkeling

Primary Sidebar

Hallo en welkom!

Ik ben Myrthe en eigenaresse van Slowingdown. Ik gun iedereen een leven vol rust, geluk en liefde.

In 2022 liep ik over. Mijn hectisch leven werkte niet meer voor mij. Ik besloot rustiger aan te gaan doen maar dat was (en is) nogal een reis. Op deze site deel ik tips en tricks over langzamer en bewuster leven. Lekkere recepten, mooie wandelingen en reisjes om even helemaal af te schakelen.

Meer over hoe Slowing Down ontstaan is, lees je hier. Veel lees-, wandel- en kookplezier en vooral genieten!

Slowing Down vindt je ook op de socials:

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Word lid van de nieuwsbrief!

Wil je meer van Slowing Down in je postvak? Ik stuur maandelijks een leuke nieuwsbrief met daarin exclusieve recepten, tips and tricks en meer.

Affiliate links

Op deze site vind je op verschillende plekken affiliate links. Lang verhaal kort: als jij iets koopt via deze linkjes, krijg ik daar een kleine commissie voor maar dat kost jou niks extra’s. Ik zou het super gaaf vinden als je mij via deze manier wilt steunen! Zo houd ik Slowingdown in stand en kan ik nog meer rust verspreiden.

Lees hier meer over affiliate links.

Footer

Archieven

Pagina’s

  • Affiliate links
  • AGENDA 2025
  • Alles over rustiger leven
  • Blog
  • Cacaoceremonie en familieopstelling
  • Casual Connecten
  • Contact
  • Over mij

Word lid van de nieuwsbrief:

Wil je meer van Slowing Down in je postvak? Ik stuur maandelijks een leuke nieuwsbrief met daarin exclusieve recepten, tips and tricks en meer.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Zoek hier door de site:

Copyright © 2025 · Slowing Down | Webdesign door SiteGevonden.nl

Hazel Theme by Code + Coconut