• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • ♥ Klik hier voor een overzicht van de evenementen van 2025 ♥
  • Secondary Navigation Social Media Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Slowing Down

Slowing Down

Alles over slow living en rustiger aandoen

  • Home
  • Ceremonies
    • Casual Connecten
  • Over mij
    • Contact
  • Recepten
  • Reizen
    • Wandelingen
  • Blog

Basisrecept voor Hummus

03.02.24 | Myrthe | No Comments

Al sinds jaren ben ik fan van hummus. Ik ontdekte het in Nieuw Zeeland bij een vriendin waar ik toen verbleef. Zij maakte een avond verse hummus en ik was verkocht. Hummus komt van origine uit de Libanese keuken maar veel landen in het Midden-Oosten zien het als onderdeel van hun cultuur. Tegenwoordig is het in de Westerse wereld ook goed vertegenwoordigd. In veel supermarkten is het kant-en-klaar te krijgen maar zelf gemaakte is vele malen lekkerder en gezonder. Hierbij deel ik je met liefde het basisrecept voor hummus.

Klik hier om direct naar het basisrecept voor hummus te gaan.

Waarmee eet je hummus?

Als je de film ‘You Don’t Mess with the Zohan‘ gekeken hebt, zou je denken dat hummus met alles gecombineerd kan worden. (Deze film is trouwens een aanrader. Hilarisch is die!) Helaas is dat niet helemaal waar. Hummus is heerlijk als dip met verse groenten. Denk hierbij aan wortel, komkommer, sla en radijsjes. Zo krijg je makkelijk extra vitamientjes binnen en is het nog een heerlijke snack ook. Ook is hummus heerlijk op vers brood. Rooster een boterham of bak een broodje af, beleg deze met een flinke laag verse hummus, bak champignons met ui en knoflook en doe deze op de hummus. Nu nog een beetje verse rucola, koriander of peterselie erover en je hebt echt een heerlijke zelfgemaakte lunch.

Extra toevoegingen aan het basisrecept

Het recept dat ik hier deel is een basisrecept voor hummus. Dat wil zeggen dat wanneer je dit maakt, je de meest basic hummus hebt, die je kan bedenken. Wat trouwens niet wil zeggen dat die niet lekker is. Hij is namelijk heerlijk!

Omdat hummus zo veelzijdig is, kan je er ook mee exprerimenteren. Je kan er verse rode kool, zongedroogde tomaatjes of voorgekookte bieten bij doen. Leuk voor de kleur en extra groentjes zijn een grote win. Je kan er bijvoorbeeld ook een avocado doorheen mixen voor een extra romige smaak.

In plaats van kikkererwten kan je ook bruine bonen of doperwten gebruiken. De smaak wordt dan wel heel anders, maar alsnog heb je een dip die je kan serveren met brood en groenten.

Ga vooral zelf lekker experimenteren ermee en laat me weten wat jouw favoriete hummus-combinatie is!

basisrecept voor hummus

basisrecept voor hummus

Basisrecept voor Hummus

Dit heerlijke recept laat zien hoe je in een handomdraai de lekkerste hummus maakt. Heerlijk voor bij de borrelplank met verse rauwkost of als broodbeleg.
Print Recipe Pin Recipe
Prep Time 15 minutes mins
Total Time 15 minutes mins
Servings: 10 porties
Course: Dip
Cuisine: Midden-Oosten
Ingredients Equipment Method

Ingredients
  

  • 1 blikje (400gr.) kikkererwten
  • 3 eetlepels tahin
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie (+ extra voor de topping)
  • 1 theelepel komijn gemalen of zaadjes, kan beide
  • zout en peper naar smaak
  • verse koriander en chilivlokken optioneel

Equipment

  • foodprocessor of blender
  • vergiet

Method
 

  1. Giet de inhoud van het blik met kikkererwten in een vergiet en spoel ze goed af. Houd een klein handje kikkererwten apart voor de topping. Doe de kikkererwten vervolgens in een blender of foodprocessor.
  2. Snijd de knoflook in kleine stukjes en voeg deze, samen met de tahin, olijfolie, komijn en citroensap toe aan de kikkererwten. Maal dit tot er hummus ontstaat. Voeg als laatste de peper en zout naar smaak toe. Begin met een beetje peper en zout zodat je altijd nog extra kan toevoegen als het nodig is. Je kan er nog wat extra olijfolie aan toevoegen als je wilt dat die smeuïger wordt.
  3. Doe de hummus in een mooie kom en versier het met extra olijfolie, de resterende kikkererwten en eventueel koriander en chilivlokken. Hierdoor krijgt die wat meer kick.
  4. Eet smakelijk!
← Vorige
No-Bake Chocoladetaart
Volgende →
Citroentaartjes | Vegan, no-bake en yammie!

Primary Sidebar

Hallo en welkom!

Ik ben Myrthe en eigenaresse van Slowingdown. Ik gun iedereen een leven vol rust, geluk en liefde.

In 2022 liep ik over. Mijn hectisch leven werkte niet meer voor mij. Ik besloot rustiger aan te gaan doen maar dat was (en is) nogal een reis. Op deze site deel ik tips en tricks over langzamer en bewuster leven. Lekkere recepten, mooie wandelingen en reisjes om even helemaal af te schakelen.

Meer over hoe Slowing Down ontstaan is, lees je hier. Veel lees-, wandel- en kookplezier en vooral genieten!

Slowing Down vindt je ook op de socials:

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Word lid van de nieuwsbrief!

Wil je meer van Slowing Down in je postvak? Ik stuur maandelijks een leuke nieuwsbrief met daarin exclusieve recepten, tips and tricks en meer.

Affiliate links

Op deze site vind je op verschillende plekken affiliate links. Lang verhaal kort: als jij iets koopt via deze linkjes, krijg ik daar een kleine commissie voor maar dat kost jou niks extra’s. Ik zou het super gaaf vinden als je mij via deze manier wilt steunen! Zo houd ik Slowingdown in stand en kan ik nog meer rust verspreiden.

Lees hier meer over affiliate links.

Footer

Archieven

Pagina’s

  • Affiliate links
  • AGENDA 2025
  • Alles over rustiger leven
  • Blog
  • Cacaoceremonie en familieopstelling
  • Casual Connecten
  • Contact
  • Over mij

Word lid van de nieuwsbrief:

Wil je meer van Slowing Down in je postvak? Ik stuur maandelijks een leuke nieuwsbrief met daarin exclusieve recepten, tips and tricks en meer.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Zoek hier door de site:

Copyright © 2025 · Slowing Down | Webdesign door SiteGevonden.nl

Hazel Theme by Code + Coconut