Dit recept moet ik met je delen. Het is namelijk de lekkerste pompoen soep die je in een handomdraai op tafel kan zetten. Met dit koude en regenachtig weer, vind ik het lekker op tijdens de lunch iets warms te eten. Wat zaadjes van de pompoen erover en room erdoorheen en je collega’s zullen gegarandeerd jaloers op je zijn. Of je maakt wat extra en trakteert ze op ook een vullende, gezonde kop soep. Scroll snel naar onder voor het recept: pompoensoep.
Als ik iets niet leuk vind om te doen, is het wel een pompoen schillen, schoonmaken en in stukken snijden. Het fijne bij deze soep is dat je alleen maar de pompoen in stukken hoeft te snijden en de pompoenpitjes eruit hoeft te halen en het de pan in kan. Niet moeilijk doen met schillen van de pompoen. Easy peasy. Wel natuurlijk de pompoen even voor gebruik afspoelen, maar het scheelt een hoop tijd als je dit niet doet. Tevens zit er in de schil van de pompoen veel vitaminen die we met de herfstachtig weer goed kunnen gebruiken. Gebruik bij het pureren een goede staafmixer. Ik gebruik al jaren deze van Masterchef en ben er erg blij mee.
Ik vind het zelf fijn om een grote pan soep te maken en dit in te vriezen of over verschillende dagen te eten. Ik raad je aan om de pompoensoep binnen drie dagen te eten, mits koel bewaard. Of in te vriezen voor een later moment.
Maak het kidsproof
Door de zoete smaken van wortel, zoete aardappel en de pompoen is het een soep wat ook bij kinderen goed in de smaak valt. Ik vind zelf chilivlokken of wat sambal erdoorheen erg lekker, dit raad ik af als je het samen met kinderen wilt eten. De kan er ook nog wat gekookte pasta doorheen doen om van de soep een maaltijd te maken. Genoeg groentjes zitten er in ieder geval in.
recept: Pompoensoep
Pompoensoep
Equipment
- staafmixer
Ingredients
- 1 (fles)pompoen
- 1 zoete aardappel
- 2 winterpenen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 liter water
- 2 blokjes groentebouillon
- zout en peper
- chilivlokken optioneel
- creme fraiche optioneel
- pompoenpitten optioneel
- verse peterselie
Instructions
- Snijd alle groenten in grove stukken. Pers de knoflook uit.
- Doe de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook op hoog vuur voor zo'n drie minuten.
- Doe de overige groenten, water en bouillon erbij. Breng het aan de kook. Laat het op middelhoog vuur koken voor 20 minuten.
- Als de pompoen en zoete aardappel zacht genoeg is, haal de pan van het vuur. Pureer het met de staafmixer totdat alle stukjes weg zijn.
- Voeg er zout en peper naar smaak toe.
- Serveer de soep met creme fraiche en/of andere toppings naar keuze.
- Eet smakelijk!