Bij ons in de stad is jaren een Bagels & Beans geweest. Helaas is die nu weg. Toen ik 15 jaar geleden vegetariër werd, was Bagel en Beans één van de enige plekjes waar ik uit meer kon kiezen dan een uitsmijter of een tosti zonder ham. Je kan je dus voorstellen dat ik er erg graag kwam. Nog steeds trouwens. Als ik in een, voor mij, onbekende stad kom en ik niet weet waar ze lekkere koffie hebben, dan valt mijn keuze snel op een Bagels & Beans, als die daar te vinden is. Daar is dus mijn liefde voor bagels begonnen. Nu vond ik een recept om zelf gemakkelijk bagels te maken. Deze heb ik uitgeprobeerd, verfraait en nu is die klaar om te delen. Zie hieronder: Een recept voor gemakkelijke bagels.
Jump to RecipeIk ging zelf aan de slag
Ik deel geen recepten die ik zelf niet uitgeprobeerd heb. Dus ook bij dit recept dacht ik; Bagels maken met maar 5 ingrediënten? Dat is te mooi om waar te zijn. Dit moet ik proberen, proeven en delen. Eenmaal bezig verloor ik snel de hoop. Het zag er totaal niet uit zoals ik zag op het filmpje. Het werd één grote knoeiboel en toen de bagels met pijn en moeite de oven in gingen, had ik nog minder hoop. Ze kwamen er dan ook niet goed gelukt uit. Lekker waren ze gelukkig wel! Dus aan de smaak hoefde ik niks meer te veranderen, wel aan de hoeveelheid per ingrediënt dat erin ging. In het filmpje gebruikte ze een cup Griekse yoghurt. Well, that girl fooled me there. Want een cup Griekse yoghurt was veel te veel en zorgde voor waterig beslag. Daarna ben ik nog verder op onderzoek uitgegaan en kwam uiteindelijk tot het perfecte recept voor bagels.
Recept voor Gemakkelijke Bagels
Gemakkelijke Bagels
Equipment
- 1 oven
Ingredients
- 140 gram meel
- extra meel voor over het werkblad
- 2 theelepels bakpoeder
- 0,5 theelepel zout
- 140 gram Griekse yoghurt
- 1 ei
- topping naar keuze b.v. sesamzaadjes
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Mix de meel, bakpoeder en zout samen in een kom. Voeg vervolgens de Griekse yoghurt toe. mix het geheel. Kneed het nu tot een deeg. Je bent klaar met kneden als er niks meer aan je handen blijft plakken.
- Bedek een platte oppervlakte met een laagje meel. Hierop kneed je de deeg nog eens goed en maak je er een bal van. Verdeel de bal in vier gelijke delen.
- Van deze delen maak je de bagels. Dit doe je door er eerst een balletje van te maken, hier je vinger in te steken en het voorzichtig langs je vinger te laten draaien. Er vormt zich zo een bagel. Gebruik je vingers om er vervolgens een mooie gladde bagel van te maken. Herhaal dit bij alle vier de delen. Gebruik een beetje extra meel als dit het proces makkelijker maakt.
- Kluts het ei in een klein bakje en gebruik een kwastje om de bagels te voorzien van een laagje ei. Bespreng ze vervolgens met je favoriete bagel topping. Dit kan zijn; sesamzaad, zonnebloem- en/of pompoenpitjes, Everything Bagel Seasoning, etc.
- Bak de bagels voor 25 minuten in de oven op 180 graden. Laat ze even afkoelen en beleg ze vervolgens met wat jij maar lekker vindt op een bagel!
- Eet smakelijk!
Klik hier voor nog meer heerlijke recepten.