• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • ♥ Klik hier voor een overzicht van de evenementen van 2025 ♥
  • Secondary Navigation Social Media Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Slowing Down

Slowing Down

Alles over slow living en rustiger aandoen

  • Home
  • Ceremonies
    • Casual Connecten
  • Over mij
    • Contact
  • Recepten
  • Reizen
    • Wandelingen
  • Blog

Gemakkelijke Bagels

09.03.23 | Myrthe | No Comments

Recept voor gemakkelijke bagels

Bij ons in de stad is jaren een Bagels & Beans geweest. Helaas is die nu weg. Toen ik 15 jaar geleden vegetariër werd, was Bagel en Beans één van de enige plekjes waar ik uit meer kon kiezen dan een uitsmijter of een tosti zonder ham. Je kan je dus voorstellen dat ik er erg graag kwam. Nog steeds trouwens. Als ik in een, voor mij, onbekende stad kom en ik niet weet waar ze lekkere koffie hebben, dan valt mijn keuze snel op een Bagels & Beans, als die daar te vinden is. Daar is dus mijn liefde voor bagels begonnen. Nu vond ik een recept om zelf gemakkelijk bagels te maken. Deze heb ik uitgeprobeerd, verfraait en nu is die klaar om te delen. Zie hieronder: Een recept voor gemakkelijke bagels.

Jump to Recipe

Ik ging zelf aan de slag

Ik deel geen recepten die ik zelf niet uitgeprobeerd heb. Dus ook bij dit recept dacht ik; Bagels maken met maar 5 ingrediënten? Dat is te mooi om waar te zijn. Dit moet ik proberen, proeven en delen. Eenmaal bezig verloor ik snel de hoop. Het zag er totaal niet uit zoals ik zag op het filmpje. Het werd één grote knoeiboel en toen de bagels met pijn en moeite de oven in gingen, had ik nog minder hoop. Ze kwamen er dan ook niet goed gelukt uit. Lekker waren ze gelukkig wel! Dus aan de smaak hoefde ik niks meer te veranderen, wel aan de hoeveelheid per ingrediënt dat erin ging. In het filmpje gebruikte ze een cup Griekse yoghurt. Well, that girl fooled me there. Want een cup Griekse yoghurt was veel te veel en zorgde voor waterig beslag. Daarna ben ik nog verder op onderzoek uitgegaan en kwam uiteindelijk tot het perfecte recept voor bagels.

Recept voor Gemakkelijke Bagels

Gemakkelijke Bagels

Vijf ingredienten mixen en je krijgt lekkerste bagels. Klaar in een handomdraai.
Print Recipe Pin Recipe
Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 45 minutes mins
Total Time 1 hour hr 5 minutes mins
Servings: 4 bagels
Course: Ontbijt
Cuisine: Amerikaans
Ingredients Equipment Method

Ingredients
  

  • 140 gram meel
  • extra meel voor over het werkblad
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 0,5 theelepel zout
  • 140 gram Griekse yoghurt
  • 1 ei
  • topping naar keuze b.v. sesamzaadjes

Equipment

  • 1 oven

Method
 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Mix de meel, bakpoeder en zout samen in een kom. Voeg vervolgens de Griekse yoghurt toe. mix het geheel. Kneed het nu tot een deeg. Je bent klaar met kneden als er niks meer aan je handen blijft plakken.
  3. Bedek een platte oppervlakte met een laagje meel. Hierop kneed je de deeg nog eens goed en maak je er een bal van. Verdeel de bal in vier gelijke delen.
  4. Van deze delen maak je de bagels. Dit doe je door er eerst een balletje van te maken, hier je vinger in te steken en het voorzichtig langs je vinger te laten draaien. Er vormt zich zo een bagel. Gebruik je vingers om er vervolgens een mooie gladde bagel van te maken. Herhaal dit bij alle vier de delen. Gebruik een beetje extra meel als dit het proces makkelijker maakt.
  5. Kluts het ei in een klein bakje en gebruik een kwastje om de bagels te voorzien van een laagje ei. Bespreng ze vervolgens met je favoriete bagel topping. Dit kan zijn; sesamzaad, zonnebloem- en/of pompoenpitjes, Everything Bagel Seasoning, etc.
  6. Bak de bagels voor 25 minuten in de oven op 180 graden. Laat ze even afkoelen en beleg ze vervolgens met wat jij maar lekker vindt op een bagel!
  7. Eet smakelijk!

Klik hier voor nog meer heerlijke recepten.

← Vorige
5 Goede Films Op Netflix
Volgende →
Hoe plan je een ontspannen stedentrip

Primary Sidebar

Hallo en welkom!

Ik ben Myrthe en eigenaresse van Slowingdown. Ik gun iedereen een leven vol rust, geluk en liefde.

In 2022 liep ik over. Mijn hectisch leven werkte niet meer voor mij. Ik besloot rustiger aan te gaan doen maar dat was (en is) nogal een reis. Op deze site deel ik tips en tricks over langzamer en bewuster leven. Lekkere recepten, mooie wandelingen en reisjes om even helemaal af te schakelen.

Meer over hoe Slowing Down ontstaan is, lees je hier. Veel lees-, wandel- en kookplezier en vooral genieten!

Slowing Down vindt je ook op de socials:

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Word lid van de nieuwsbrief!

Wil je meer van Slowing Down in je postvak? Ik stuur maandelijks een leuke nieuwsbrief met daarin exclusieve recepten, tips and tricks en meer.

Affiliate links

Op deze site vind je op verschillende plekken affiliate links. Lang verhaal kort: als jij iets koopt via deze linkjes, krijg ik daar een kleine commissie voor maar dat kost jou niks extra’s. Ik zou het super gaaf vinden als je mij via deze manier wilt steunen! Zo houd ik Slowingdown in stand en kan ik nog meer rust verspreiden.

Lees hier meer over affiliate links.

Footer

Archieven

Pagina’s

  • Affiliate links
  • AGENDA 2025
  • Alles over rustiger leven
  • Blog
  • Cacaoceremonie en familieopstelling
  • Casual Connecten
  • Contact
  • Over mij

Word lid van de nieuwsbrief:

Wil je meer van Slowing Down in je postvak? Ik stuur maandelijks een leuke nieuwsbrief met daarin exclusieve recepten, tips and tricks en meer.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Zoek hier door de site:

Copyright © 2025 · Slowing Down | Webdesign door SiteGevonden.nl

Hazel Theme by Code + Coconut