Het was zondagochtend. Mijn dochter was al vroeg wakker, dus wij ook. En wat doe je dan na die eerste kop verse koffie? Juist, zelf broodjes maken voor het ontbijt. Wat uiteindelijk een brunch werd want het rijzen duurde iets langer dan ik in eerste instantie gedacht had. Maar ach, dat mocht de pret zeker…
Recepten
Pompoensoep met chili en room
Dit recept moet ik met je delen. Het is namelijk de lekkerste pompoen soep die je in een handomdraai op tafel kan zetten. Met dit koude en regenachtig weer, vind ik het lekker op tijdens de lunch iets warms te eten. Wat zaadjes van de pompoen erover en room erdoorheen en je collega’s zullen gegarandeerd…
Citroentaartjes | Vegan, no-bake en yammie!
Zoals je hier al kon, organiseerde ik laatst een high-tea. Deze citroentaartjes waren daar een onderdeel van. Ze zijn zeer goed in de smaak gevallen dus ik dacht, dan kan ik het recept zeker delen met jullie. Al zegt met dat een goede kok nooit zijn/haar recept weggeeft. Maar ik ben de moeilijkste niet. Dus…
Basisrecept voor Hummus
Al sinds jaren ben ik fan van hummus. Ik ontdekte het in Nieuw Zeeland bij een vriendin waar ik toen verbleef. Zij maakte een avond verse hummus en ik was verkocht. Hummus komt van origine uit de Libanese keuken maar veel landen in het Midden-Oosten zien het als onderdeel van hun cultuur. Tegenwoordig is het…
No-Bake Chocoladetaart
Ik organiseerde een paar weken geleden een high-tea voor een groep vrouwen. Ik vond het fantastisch om te doen. Bij een high-tea horen natuurlijk taartjes. Nu bleek één van de dames die deelnam aan de high-tea vegan te zijn. Een leuke uitdaging, vond ik. Omdat de oven al bezet was voor andere gerechten van de…
Seizoensgroenten van de lente
Leven met het seizoen. Iets dat we een beetje verleerd zijn. Al denk ik dat we het biologisch gezien nooit echt zullen verleren. Misschien is het dan niet verleerd, maar eerder vergeten. Iets waar we te weinig bij stilstaan. We kunnen het hele jaar avocado’s en tomaten vanuit de hele wereld krijgen. Zelfs in hartje…
Spinazie-Artisjok Bites
Zondag is toch wel de dag dat ik zo min mogelijk op de planning wil hebben staan en precies kan doen waar ik zin in heb. Het weekend rustig afsluiten en voorbereiden op de week die komen gaat. Daar hoort onder andere uitslapen, lekker uitgebreid ontbijten, wandelen en bakken bij. Afgelopen zondag was het zo’n…
Gemakkelijke Bagels
Bij ons in de stad is jaren een Bagels & Beans geweest. Helaas is die nu weg. Toen ik 15 jaar geleden vegetariër werd, was Bagel en Beans één van de enige plekjes waar ik uit meer kon kiezen dan een uitsmijter of een tosti zonder ham. Je kan je dus voorstellen dat ik er…
Suikervrij bananenbrood
Ik vind bananenbrood heerlijk! Zodra mijn bananen overrijp worden, pel ik ze en vries ze in voor als ik bananenijs of bananenbrood wil maken. Niet dat dit vaak voorkomt, want bananen gaan er snel doorheen hier in huis. Maar weggooien doe ik ze niet. Je kan in de winkel tegenwoordig een kant-en-klare mix kopen waar…
Glühwein
Nu dat de temperaturen weer richting of zelf onder het 0 punt komen, is het des te belangrijker dat je jezelf warm houdt, toch? En hoe lukt dat nou beter dan met glühwein. Ik vind het echt heerlijk om naar een kerstmarkt te gaan, rond te struinen en dan heerlijk aan de lokale glühwein te…